Den nye SPK60, en kran med to sjeler.

Postet den 6 april 2018 Kategori:

På en side kan SPK60 arbeide i trange rom hvor man trenger presisjon og nøyaktighet. På den andre siden er sporty og rockn’n roll kran for å skape en spennende følelse for operatøren på arbeidsplassen under alle værforhold. Alt dette takket være den innovative software-kontrollen.

Kraner kan faktisk ha en sjel, av og til to: en elegant og sympfonisk, og en sporty or rock’n roll. Jekko har en kran med to sjeler og det er SPK60: den eneste kranen av denne typen på markedet.

Utfordringen var å gi SPK60 en mer sporty identitet med målsetning å garantere unik ytelse og opplevelse for operatøren. Selv under de tøffeste vær- og arbeidsforhold. Dette førte til den nye SPK60, en 2.0 versjon av den forrige. 2.0 har to identiteter for å dekke alle behov: for å manøvrere under trange arbeidsforhold, og pick&carry-arbeid i vanskelig terreng og i regnvær. Alt dette takket være den nye programvaren som gir SPK60 en helt ny identitet, eller rettere sagt to identiteter.

Alberto Franceschini, eksport-manager hos Jekko sier: ”vi ønsket å forbedre og videreutvikle SPK60 for å utvide produktspekteret, og samtidig møte behovene i nisjemarkeder som er Jekko sin spesialitet. Det innebærer en kran med to sjeler som åpner en helt nytt marked for oss. Vi har allerede levert denne kranen til Hong Kong, Tyskland, Sveits, Belgia, England og Nord-Amerika. Formålet er å styrke vår tilstedeværelse i markedet for store anleggsprosjekter.

Kranens tekniske detaljer:

Rock’n roll sjelen til SPK60 gir operatøren en spesiell opplevelse.

Den sporty og rock’n roll sjelen får uttrykk med belteløfteren og graveren med en kranmast som kan arbeide på alle typer anleggsområder, i alle typer terreng og helning (opp til 4 forskjellige vinkler, 0, 0,7, 1,5 og 3 graders vinkel). Denne minikranen er utstyrt med regulerbare belter i bredden, uten stabiliseringsbein. Den kan løfte 3 tonn i pick&carry modus og 6 tonn i statisk modus. Kranen når en høyde på 26,7 meter med jib.

Alt dette er mulig med den nye innovative programvaren som gir operatøren maksimal kontroll og stabilitet. Stabilitet er vesentlig siden kranen går til en maks radius på 2,9 m ved 2,5 m. Programvaren gjør det mulig å elektronisk kontrollere maskinen fra fjernkontrollen, og tilpasser seg seg til enhver situasjon og omgivelse.

Den nye versjonen av SPK60 er spesielt egnet for anleggsområder, byggeplasser, installasjon av metallstrukturer og plattformer, samt industriell vedlikehold. Dette fordi kranen er utstyrt med en hydraulisk manipolator for rør og bjelker so garanterer ekstrem presisjon når den hånterer og løfter materialer i høyden. Den er også perfekt for installasjon av glass, spesielt i byområder hvor hvor liten plass og høy ytelse er påkrevet. SPK60 kan montere glass på fasader opp til 10 etasjer. Minikranen er meget enkel å transportere med en lengde på kun 5,8 meter, som gjør det mulig å frakte med lastebil.

Den elegante ”siden” av SPK60 er den absolutte presisjonen.

Når ønskelig, kan SPK60 ta av seg skinnjakken og olabuksen, og ta på seg jakke og slips.

Dette takket være det nye kontrollsystemet. Dette er når den ”elegante” siden kommer til syne. Den består av en beltedrevet teleskopkran med førerhytte og hydraulisk jib. Den lengste i kategorien. Regulerbare bredde på beltene og elektrisk motor for å arbeide på en utmerket måte på steder med liten plass.

Denne type maskin har en rekke bruksområder. Den kan brukes i oljeindustrien, vedlikehold av kraftstasjoner, industriell vedlikehold. I tillegg til alle innendørs arbeider hvor maskimal høyde er påkrevet, samt trange steder hvor man ikke kan bruke støttebein. Den hydrauliske jibben til denne minikranen øker høyden med 8,2 meter til nesten 27 meter. Radiostyringen gjør det mulig å bruke kranen som en klassisk minikran med alle data i skjermen.

Operatøren kan oppholde seg i nærheten av lasten som skal løftes. Dette øker presisjonen i arbeidet, reduserer risikoen for manglende kommunikasjon mellom installatør og føer. Resultatet er man begrenser behovet for operatøren på stedet.

SPK60 kranen er også en del av Jekko-filosofien: En kran=en operatør. Hver operatør kan selv montere og demontere krankomponentene og utstyret. Men det viktigste er den automatiske tilpasningen til underlaget. Kranen regulerer automatisk understelle basert på underlaget. Slik at arbeidet blir smidig med maksimal sikkerhet og unngår tiden man bruker på manuelle instillinger, slik man vanligvis gjør med andre kraner på markedet.

SPK60 er den eneste maskinen i kategorien som kan lukke jibben i to forskjellige posisjoner:

Under hovedarmen slik at kunder som ofte bruker jibben ikke behøver å installere den hver gang.

På høyre siden av hovedarmen slik at jibben alltid er tilstede på maskinen klar til bruk. Spesielt egnet for brukere som ofte benytter hovedarmen til kranen I pick&carry modus, eller med maksimal last. Maskinens vekt er lav, 12,2 tonn i tillegg til 1500 kg ekstravekt som kan fjernes.

Diesel eller elektrisk motor.

SPK60 er utstyrt med Yanmar 53,7 kW/73 Hp diese motor. Hvis ønskelig kan man veksle med en trefase (eller enfase) 11 kW elektrisk motor. Det kommer man på situasjonen og kravene. Operatøren kan enkelt veksle mellom begge driftsystemene, både innendørs og utendørs.

Konkurranefortrinn

Dette gjør det mulig å bruke maskinen under mange forskjellige situasjoner og forhold. For eksempel innendørs hvor man drar nytte av jibben og radiostyringen ved å bytte programvaren. Kranen kan også brukes på store anleggsområder med en operatør i kranen, samtidig som man bruker full bredde på beltene for å øke løftekapasiteten sammenlignet med lignende maskiner.

Førerhytta er meget ergonometrisk og er utstyrt med kamera for en optimal sikt bak. I tillegg til radio, luftkjøling og komfortable seter med bredt utstyn. Ikke bare komfortabel, men også lett å bruke med grafikken som automatisk gjenkjenner utstyr som er montert på kranen.

Programvaren kommer med et feilsøkesystem (DTC) for umiddelbart løse problemer og garantere rask tilbakemelding fra Jekko sin serviceavdeling.

 

 

Tillegsutsyr

 • Mekanisk jibb på 7,3 meter med løftekapasitet på 1500 kg.
 • Hydraulisk jibb med 3 hydrauliske armer og bredde på 8,27 meter, løftekapasitet 1500 kg. Det er mulig å løfte med en negativ vinkel på 10 grader, både med vinsj og krok.
 • Kort mekanisk jibb på 3500 kg på hovedkranen for arbeid med både vinsj og krok.
 • Radiostyrt hydraulisk manipulator for håndtering av rør og bjelker.
 • Hydraulisk start.
 • Gummi (geogrip) eller stålbelter.
 • Trefase eller enfase elektrisk motor.
 • Trekk-utstyr
 • Stabilisator i front (doser med frontskjær)
 • Oppbevaringsboks
 • Vinkel-indikator
 • Radiostyring
 • Farge etter ønske
 • Forenklet dataskjerm

Simplified datasheet

SPK60-data-EN

Mer info

Spar tid, kontakt oss i dag!